luni, 1 octombrie 2007

iPhone?OpenMoko?



Când am văzut iPhone-ul am fost 80% fermecat de el. Are un design incredibil de atractiv, o tehnologie avansată, echivalează cu un iPod, o cameră foto, un browser pentru internet şi un telefon. Totul într-o armonie perfectă...Sau aproape perfectă.
Odată cu lansarea update-ului 1.1.1 au fost blocate toate aplicaţiile 3rd Party pentru iPhone şi telefoanele care au fost anterior deblocate au devenit inutile după acest update. Este primul act de tiranie Apple de până acum. Să-i fi ajuns şi pe ei lăcomia M$ din urmă? Să fie doar primul act de "teroare" din partea gigantului Apple?
Ar fi o prostie din partea lor. O să-şi piardă clienţii atât ei cât şi compania de telefoane mobile cu care au contract, AT&T.
Şi simultan cu acest scandal se apropie de public OpenMoko. Un telefon mobil cu un design aproape la fel de bun ca al iPhone-ului şi cu aproximativ aceleaşi dotări. Cele câteva diferenţe dintre cele 2 telefoane se pot întoarce împotriva marelui iPhone.
OpenMoko este disponibil pentru programatori pentru 300$ şi se presupune că pentru public va veni la un preţ ceva mai scăzut. El trebuie să apară în cursul lunii octombrie pe tot globul(comandă pe net).
Deşi nu vine cu un HDD de 8 GB, vine cu o memorie de 512 MB(un card microSD livrat odată cu telefonul). Asta nu înseamnă că nu-i poţi cumpăra un card de 16GB :p . În felul ăsta echilibrezi situaţia şi la preţ.
Singurul lucru care nu-mi place la OpenMoko este camera foto pentru că aceasta lipseşte cu desăvârşire! :(
Un plus imens faţă de iPhone e că OpenMoko are instalat ca sistem de operare Linux! B-) Asta înseamnă că singura limită pe care o ai e imaginaţia.
O să aştept să apară şi iPhone în România(maxim până de Crăciun) şi o să compar telefoanele face 2 face. :)
A...saiturile:
OpenMoko: http://openmoko.com
iPhone: http://www.apple.com/iphone/

Niciun comentariu: