marți, 9 octombrie 2007

Who the f*ck is ANRCTI???

Proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a fost votat de Camera Deputaţilor ieri.


Potrivit unei propuneri din proiect, ANRCTI va trece din subordinea Guvernului în cea a Parlamentului. Conducerea urmează să fie asigurată de un consiliu format din şapte membri numiţi de Camera Deputaţilor, cu un mandat de cinci ani.

Consiliul va fi condus de un preşedinte, asimilat funcţiei de ministru, ceilalţi membrii fiind asimilaţi funcţiei de secretar de stat.

Conducerea ANRCTI era asigurată, potrivit vechii reglementări, de un preşedinte – Dan Georgescu – şi doi vicepreşedinţi – Alexandrina Hîrţan şi Codruţa Georgeta Meran – numiţi de premier pe o perioadă de cinci ani.


ALGORITM. Potrivit proiectului de lege, propunerile de candidaţi pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi membru al consiliului se fac de către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, respectând configuraţia politică rezultată în urma alegerilor generale.

Adoptarea acestei formule de conducere colectivă, existentă şi în cazul altor autorităţi cu atribuţii de reglementare, este argumentată prin nevoia "asigurării unei mai mari obiectivităţi în luarea deciziilor şi eliminării suspiciunilor de subiectivism politic". Activitatea ANRCTI va fi analizată de către Camera Deputaţilor, prin dezbaterea raportului anual.



Ştirea e preluată după site-ul ziarului Jurnalul Naţional. Întrebarea rămâne cine e ANRCTI şi cu ce se ocupă?? Şi mai important, cum ne va afecta pe noi ca utilizatori de PCuri, respectiv internet?

Niciun comentariu: