luni, 8 octombrie 2007

Medal Of Honor: Airborne


"Show me a man who jumps from a plane and I'll show you a man who can fight."


George S. Patton (1943)




Iata ca mult asteptatul Medal Of Honor: Airborne a aparut in sfarsit si odata cu el am putut avea o alta viziune aspura celui de-al doilea Razboi Mondial. MOHA ( pe scurt) te pune in situatia unui parasutist din divizia 82 aeropurtata a americanilor care lupta alaturi de camarazii sai pentru eliberarea Europei. De la inceputurile cam greoaie din Sicilia pana la succesele rasunatoare din Germania vei lupta tot timpul in spatele linilor inamice, fiecare misiune incepand cu un raid aerian masiv.

Senzatia pe care o traiesti atunci cand se aprinde lumina verde din vestitului avion Douglas DC-3 este unica si aproape ca stii exact ce sentiment traiau oamenii care si-au dat viata pentru a ne apara libertatea. Din momentul ce ai parasit avionul ai control deplin asupra ta, asta insemnand ca o aterizare buna poate face diferenta intre viata si moarte.






In ceea ce priveste grafica putem considera noul MOH o opera de arta. Fiecare centimetru din jurul tau este lucrat cu ceea mai mare atentie , iar programatorii au incercat sa faca experienta ta cu mediul inconjurator ceva mai prietenoasa decat in seriile precedenta. Astfel de exemple sunt multe, dar cel mai reusit dupa mine il reprezinta distrugerea reflectoarelor inamicilor pentru a putea parasuta mai multi soldati. Campul de lupta este foarte detaliat fiecare cladire in care intri avand elementele sale specifice, dar si corespunde stilului arhitectural din aceea perioada.

AI-ul a progresat si el insa nu atat de mult pe cat ne asteptam. Inca mai gasim micile erori din comportamentul soldatilor nazisti dar si din comportamentul celor americani (Ex: Soldatii nu trag atunci cand au inamicul in fata lor la mai putin de 1 metru). Este insa de apreciat modul cum colegii tai iti pot oferi informatii pretioase despre pozitia inamicului, despre cum este inarmat si despre posibilele tactici de flancare a sa.


Singurul dezavantaj al jocului care l-am putut gasi este marimea sa. Jocul nu este extraordinar de mare si se poate termina lejer in cateva zile fara a-ti petrece mai multe ore in fata calculatorului decat in mod normal. Insa el compenseaza in mod exceptional prin Gameplay, grafica si miciile detalii pe care marea majoritate nici nu le observa.


Medal Of Honor Airborne este cu siguranta un joc care te prinde, inca de la inceput. Este un
"Must have" in pc-ul oricarui gamer care apreciaza jocurile de calitate, din acest motiv cei de la EA Games Canada trebuie inca odata felicitati pentru capodopera ce tocmai au realizat-o.

Overral Ranking: 10/10

Grafica: 10/10

Gameplay:10/10

AI 9/10

Impresie 10/10

Your's truly,

Homer S.

Niciun comentariu: